Quickswood, Primrose Hill

Quickswood, Primrose Hill

Status: Completed


Project dates:
2012-2014

Area: 178 sq. m.
Construction budget: £390,000

Client: Private
Structural Engineers: Heyne Tillett Steel
Landscape Designer: Coolgardens
Decoration: Pascoe Interiors

Sector: Residential

Location: Primrose Hill, London, UK

Thinking about something similar?
Just give us a call or drop a note to arrange a no-obligation consultation!

Email usCall us +44 (0) 207 209 2851

DESCRIPTION

Award-winning refurbishment of a terraced house in North-West London

The 3-bedroom property was refurbished and extended to meet the needs of a family with three children. The client asked for a minimal contemporary design with strong emphasis on natural materials.

The new Dining room in what used to be a dump North-facing patio was designed as a pavilion rather than an indoor space: its retractable windows can be fully open, and the North-West corner of its sedum roof bends up to let in the low-angle evening sun.

Internally, we replaced the staircase and increased light penetration. From the Kitchen/Breakfast area, relocated half a level up to the south side of the building, light enters the living room through a huge fish tank, whereas the master suit receives direct sunlight from the roof terrace. The integral garage was converted to a study, also usable as a guest bedroom.

The new façade blends into the modernist language of the building, reinstating and emphasising its key features – the continuous black trimming and the white cornice underneath the line of the first floor.

The project has been granted the 5* UK Property Award 2014-2015.

RELATED INFORMATION

UK Property Awards House Refurbishment in Primrose Hill
Best Single Residence UK 2014 – 2015

AR Architecture competed against a number of architects in the region to receive the United Kingdom Property Awards 2014-15 sponsored by Gaggenau and in association with Rolls-Royce Motor Cars.