Netherhall Gardens, Hampstead

Netherhall Gardens, Hampstead

AR_Architecture_Netherhall_Gardens_001

AR_Architecture_Netherhall_Gardens_001

AR_Architecture_Netherhall_Gardens_002

AR_Architecture_Netherhall_Gardens_002

AR_Architecture_Netherhall_Gardens_003

AR_Architecture_Netherhall_Gardens_003

AR_Architecture_Netherhall_Gardens_004

AR_Architecture_Netherhall_Gardens_004

AR_Architecture_Netherhall_Gardens_005

AR_Architecture_Netherhall_Gardens_005

AR_Architecture_Netherhall_Gardens_006

AR_Architecture_Netherhall_Gardens_006

AR_Architecture_Netherall_Gardens_S&P_001

AR_Architecture_Netherall_Gardens_S&P_001

AR_Architecture_Netherall_Gardens_S&P_002

AR_Architecture_Netherall_Gardens_S&P_002

AR_Architecture_Netherall_Gardens_S&P_003

AR_Architecture_Netherall_Gardens_S&P_003

AR_Architecture_Netherall_Gardens_S&P_004

AR_Architecture_Netherall_Gardens_S&P_004

AR_Architecture_Netherall_Gardens_S&P_005

AR_Architecture_Netherall_Gardens_S&P_005

AR_Architecture_Netherall_Gardens_S&P_006

AR_Architecture_Netherall_Gardens_S&P_006

Status: Planning


Project dates:
2017-2019

Area: 800 sq. m.
Construction budget: £2m

Client: Shevinvest

Architect & Interior Designer: AR Architecture
Planning Consultant: Planning Sense
Structural Engineer: CTP
MEP Engineer: Metric Solutions

Sector: Residential

Location: Hampstead, London, UK

Planning a new project?
Feel free to give us a call or drop a note to discuss your needs!

Email usCall us +44 (0) 207 209 2851

DESCRIPTION

Seven-units residential refurbishment in North-West London

The scheme, located in a conservation area, involves renovation and extension of the existing converted period building to form four new apartments, excavation of the basement and re-building of the side/rear annex to include a one-bedroom duplex maisonette at ground and lower ground floor levels.
The new side unit, clad in Corten steel, is accessed via the undercroft side passage. It has the main living area at the ground floor level and a private terrace at the rear; the glazed ceiling along the boundary helps keep its massing consistent with the old annex. The two new basement flats are provided with their own stepped sunken gardens in the extended lightwells. The existing upper floor flat is split into two units, one of them with a mezzanine in the former attic space. The raised central part of the roof above the mezzanine has been designed not to be seen from the public realm.